Wat doe jij?

“En, wat doe jij?” Oh, dat vind ik zo’n ingewikkelde vraag. Van het antwoord lijkt namelijk nogal veel af te hangen, imagotechnisch gezien dan. De volgende antwoorden heb ik uitgebreid getest:

  • Ik ben volledig afgekeurd voor arbeid
  • Ik ben vrijwilliger in een verzorgingshuis
  • Ik ruim straatafval op, voor mijn plezier (extreem slecht voor je image, aangezien dat werk meestal weggelegd lijkt voor mensen met een taakstraf)
  • Ik ben moeder
  • Ik ben schrijver/columnist
  • Ik ontwikkel, met een aantal anderen, een logopedische app
  • Ik ben spreker

Het is allemaal waar. Maar hoe ik daar nou één goed antwoord van moet breien? Het zou mooi zijn als er een allesomvattende term voor was die óók nog een beetje status heeft. Status vond ik altijd erg onbelangrijk. Tót ik de status ‘afgekeurd’ verwierf. Zolang mijn status paste bij hoe ik mezelf zag, kon ik status onbelangrijk vinden. Tijd voor een nieuwe status.

Groet, uw Participant (hoort erbij, doet mee, op eigen voorwaarden).