Over mij

Als mijn oma vroeger ‘K’ fluisterde, dacht ik dat ze een geheim over mij verklapte. Een geheim dat ik zélf nog niet eens wist! Mijn voornaam werd vaak tot ‘K’ teruggebracht. Pas veel later begreep ik dat mijn oma mompelde over een akelige enge ziekte. Waar je dood aan kon gaan en maar beter niet over praten kon.

Inmiddels zijn we jaren verder. Ik heb ‘K’ gehad tijdens mijn tweede zwangerschap en een hersenbeschadiging (NAH) opgelopen in de kleine hersenen. Tip: eet nóóit een broodje salmonella!

Ik leef met verstoorde motoriek, concentratie en vermogen om te plannen, verhoogde afleidbaarheid, vergeetachtigheid en evenwichtsproblemen. Ik herken daarnaast een verhoogde betekenisdrang en overprikkeling. Mijn dysartrie (articulatiestoornis) is veruit mijn meest favoriete beperking. Omdat ik vroeger logopedist was?

Ik ben een expert in communiceren met een communicatieve beperking. Creatief, innovatief. Beschik over een enorm doorzettingsvermogen als het gaat om de zaken die ertoe doen. Ik ben bereid te falen en te leren.

Lees op deze site over dysartrie, communicatie, spreken, logopedie, contact, groei, motivatie, schaamte, spreekangst en ruis. Wat ik schrijf mist meestal wetenschappelijke onderbouwing maar heeft experiëntie-waarde.

Karen Hekking

maart 2019

Foto’s op de site zijn gemaakt door Elisa Schols, illustraties zijn van de hand van Anabella Meijer.