Afasie

Het is Week van de afasie. Van 5 tot en met 12 oktober 2019 is er her en der en overal extra aandacht voor de gevolgen van afasie. Afasie is een taalstoornis die impact kan hebben op het begrijpen, uiten, schrijven en lezen van taal. Dat betekent dat je niet of moeilijk kan zeggen wat je zeggen wil. Dat je niet of moeilijk begrijpt wat anderen zeggen. Dat je moeite hebt met lezen en/of schrijven. Afasie heeft invloed op alle aspecten van het leven.

Ik volg met interesse alles wat voorbij komt over afasie. Er duiken overal tips op voor gesprekspartners want in gesprek zijn met afasie is niet alleen lastig voor de persoon met afasie. AfasieNet biedt waardevolle concrete aanwijzingen . Daar kan je wat mee. Als je de tips leest kan je de indruk krijgen dat het heel ingewikkeld is om met iemand met afasie te spreken. Dan kan. Maar het kan ook leuk zijn, gezellig, leerzaam, fijn en grappig.

Ik wens ons allen deze week waardevolle gesprekken.