Soos

In Vlijmen heeft de supermarkt een zogenaamde kletskassa. Daar hebben de klant én de medewerker tijd voor een babbeltje. En iedereen die in de rij staat bij de betreffende kassa heeft er blijkbaar ook tijd voor. Het blijkt een groot succes dat navolging vindt.

Wat fijn dat een supermarkt ziet dat haar klanten voor meer komen dan voor boodschappen en zegeltjes. Het filiaal heeft een vrolijk bord boven de kassa opgehangen. Zo weet iedereen in één keer wat de bedoeling is. Ik ben groot voorstander van praatjes, dus ik ben blij. Maar wacht eens even… ineens zie ik de hele kleine lettertjes onder de foto in de column in de Volkskrant. Kijk even… hier. Zie je ‘t? Praatje is toegestaan.

Dat schiet me in het verkeerde keelgat. Dit impliceert dat je bij de andere kassa’s je mond moet houden. Dit is regelrechte achteruitgang! Bij de oude supermarkt hing een bordje ‘snelkassa’. Daar kon je met minder dan 7 items razendsnel inpakken en wegwezen. Bij alle andere kassa’s kon je op je eigen tempo je bon in je beurs proppen en een woordje wisselen.

Ojee, ik voel weer burgerlijke ongehoorzaamheid opborrelen.