Roast

Hoe zou het zijn met Martijn Koning, de morning after? Gisteren legde hij, tijdens de uitzending van de eerste verkiezing van de minister van gehandicapte zaken, blinden, doven en mensen in een rolstoel op de grill. Misschien ken je het fenomeen, roasten? Het is overgewaaid vanuit de VS. Een grapjurk zeikt dan een persoon of een groep publiekelijk af. Dat is het eigenlijk.

Gisteren nam Martijn Konings dus ‘de gehandicapte’ op de hak. Was het pijnlijk? Ja, het was heel pijnlijk… voor Martijn. Ik denk dat hij er fikse buikpijn van heeft gekregen. Waren de kandidaten te zenuwachtig om te lachen? Miste de gebarentolk de clou? Werden we op onze gehandicapte teentjes getrapt? Was het simpelweg niet grappig genoeg? Waarom werd er maar minimaal gegrinnikt? Kijk de uitzending hier terug, de roast is te zien vanaf de 51ste minuut. Het werd niet het luchtige intermezzo wat de KRO NCRV voor ogen had.

Maar, Martijn stond er wel. Volledig bereid om te balanceren op de rand. Rick Brink werd overigens gekozen als minister. Ook volledig bereid. Proficiat en werk ze!