Uitsluiting

Niemand is echt dol op uitsluiting. Dat zie je al op een willekeurig schoolplein. Kleuters die niet mogen meevoetballen en vijfdegroepers die niet mogen meeroddelen, die lopen naar de juf. Juf roert dan in haar koffie en moppert aan tot samenspel.

De homogemeenschap (wat een akelig woord) heeft dat hele -jij mag niet meespelen-probleem opgelost door zichzelf geen homogemeenschap meer te noemen maar LHBTIQ+ gemeenschap. Let op: de truc zit ‘m in dat plusje! Dat plusje betekent dat iedereen die zelf vindt dat hij (of zij of het) erbij hoort, bij de club mag. Slim!

Dat zouden we breed kunnen doortrekken, dat systeem. We zouden, nu gehandicapt zijn best hip lijkt te worden, er een plusje bij kunnen zetten. Gehandicapt+. Iedereen die niet volmaakt is+ mag bij de club! Zijn we binnen de kortste keren gezellig met ruim 17 miljoen! In de verte zie ik pure inclusie opdoemen. Inclusie kan door ‘gehandicapten’ mee te laten spelen, maar ook door ieders imperfectie een plek te geven. Het wordt vast een hele mooie zomer.