De igmes-proef

Mocht je wel eens in contact komen met mensen die anders spreken dan is het voor het wederzijds begrip raadzaam de igmes-proef af te leggen. De igmes-proef is dus bestemd voor mensen zonder communicatieve beperking. De proef bestaat uit drie stappen. De voorbereiding, de uitvoering en de reflectie. Komt ie:

Stap 1: Bereid je voor op een telefoongesprek met je bank. Pak je telefoon, zoek het telefoonnummer, pak papier en twee pennen. Klem gedurende het gesprek één pen tussen je tanden waardoor je articulatie anders wordt. Bel je bank.

Stap 2: Doorloop het onvermijdelijke keuzemenu en ga in gesprek met een medewerker. Vraag naar de voorwaarden van een reisverzekering. Sluit, indien gewenst, een verzekering af of bedank voor de informatie. Sluit het gesprek af.

Stap 3: Bevrijd de pen. Reflecteer op de voorbereiding en het gesprek. Stel jezelf de volgende vragen: 

  • Hoe keek ik vooraf aan tegen de proef?
  • Welke gevoelens bracht de proef teweeg?
  • Welke gedachten bracht de proef teweeg?
  • Wat gebeurde er?
  • Hoe klonk ik?
  • Wat was de invloed van mijn spreken op het gesprek?
  • Wat vond ik moeilijk?
  • Wat viel mij mee?
  • Wat zou ik een volgende keer anders doen?
  • Wat kan ik hiervan leren?

Bespreek de proef met je gesprekspartner.

Mocht je de proef niet willen afleggen, vraag jezelf dan af wat daar de reden van is. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in de uitkomsten van jouw igmes-proef. Mail je me? De igmes-proef is desgewenst te herhalen bij een reisbureau. Zo’n reisverzekering heb je niet voor niks, toch?

 ik heb de igmes-proef volbracht