Boek(je)

Ik heb een boekje geschreven. Nee, haal dat -je- er maar vanaf! Wat is dat toch een akelig (vrouwelijk?) trekje om alles kleiner te maken dan het is! Het is een boek. Met een hoofdletter: Boek. Van papier, met letters en bloed, zweet en tranen. Honderdvijfentwintig bladzijden schoon aan de haak!

Het gaat over de zoektocht naar het échte gesprek als je leeft met een spraakgebrek. Míjn zoektocht. Ik heb inderdaad héél veel over communicatie geleerd in de afgelopen 11 jaar. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is toch wel dat communicatie essentieel en complex is en dat ik de wijsheid niet in pacht heb. Wat voor mij werkt, zal voor een ander niet werken. Mijn weg om ‘vloeiend dysartrisch’ te leren spreken is geen methode, geen ‘waarheid’. Ik hoop enkel dat het anderen zal inspireren om hun eigen manier te vinden, hun leerweg. Niets meer, maar zeker ook niets minder.

-In gesprek met een spraakgebrek- is vanaf mei 2019 te bestellen.   

bestel nu