Minister van Communicatiezaken

Binnenkort start een nieuw televisieprogramma. ‘De Minister van Gehandicaptenzaken’. Mooi initiatief van Lucille Werner. Zie hieronder de eerste regels van de vacature.

Wie zoeken wij?

Iedereen -met of zonder handicap- kan solliciteren voor deze functie.

We zoeken een minister die wil verbinden. Iemand die uit het hart spreekt en gelooft in gelijke kansen. Gedreven om te slagen. Een inspirator, |een goede spreker| en een krachtige vertegenwoordiger.

Ai… Niet dat ik ooit de functie van minister heb geambieerd, hoor. Ik weet niet alleen waar mijn beperkingen liggen, ik ken ook mijn ambities. Maar voor de functie van minister moet je een ‘goede spreker’ zijn. Natuurlijk moet een minister een goede spreker zijn, dat lijkt me een basisvoorwaarde. Maar…we zijn met ongeveer 600.000 mensen voor wie communicatie niet vanzelfsprekend is. Mag dan werkelijk iedereen solliciteren op deze functie behalve als je TOS hebt, Afasie, Dysartrie, als je stottert, lispelt, hakkelt of stamelt? Maak je geen kans als een computer jouw woorden uitspreekt? Lijkt me niet.

Ben ik een goede spreker? Ik ben verstaanbaar. Ik spreek. Ik zeg soms zinnige dingen. Ik luister. Ik twijfel. Vandaag ploeter ik dus op een sollicitatiebrief.  Nee hoor, ik wil nog steeds geen minister worden, maar een goede minister heeft volgens mij een denktank nodig die gevormd wordt door een kleurrijk gezelschap. En in die denktank zou ik maar wat graag plaatsnemen. Wordt vervolgd.

De vacature voor Minister van Gehandicaptenzaken staat  nog open tot 24 maart 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *